flag Судова влада України

Розсилка повісток за допомогою SMS-повідомлень

03 лютого 2014, 10:12

Відповідно до вимог частини першої статті 135 Кримінального процесуального кодексу України, частини 6 статті 74 Цивільного процесуального кодексу України, Порядку надсилання учасникам судового процесу (кримінального провадження) текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень затвердженого наказом Державної судової адміністрації України 01.06.2013р.  №  73  у судах , в тому числі і у Стахановському міському суді Луганської областівпроваджено можливість відправки  текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень учасникам судового процесу, далі Учасник.

Текст судової повістки мож бути надісланий судом Учаснику SMS-повідомленням у  випадку подання ним до суду заявки про намір отримання судової повістки в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення.   

Таку заявку може бути подано учасником процесу до суду на любій стадії судового розгляду.

Після подання такої заявки в суд – судові повістки в паперовому варіанті Учасникам не надсилаються, а у випадку зміни номеру мобільного телефону Учасника чи за наявності обставин, які перешкоджають (перешкоджатимуть) отриманню ним тексту судової повістки шляхом SMS-повідомлення, Учасник повинен невідкладно подати до суду заяву про зміну порядку здійснення судового виклику.

Формування тексту судової повістки, облік та її відправка у вигляді SMS-повідомлення здійснюється в автоматизованій системі документообігу суду.

Судова повістка додається до електронної обліково-статистичної картки справи як документ по справі, після чого автоматично доставляється  у вигляді SMS-повідомлень на номер мобільного телефону Учасника.

Результат доставки SMS-повідомлення на номер мобільного телефону Учасника (дата та час доставки або причина недоставки) автоматично розміщується у відповідному електронному реєстрі автоматизованої системи документообігу.

Детальніше ознайомитись та отримати бланк заявки  про намір отримання судової повістки в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення  можна на офіційному  веб - порталі судової влади України -http://court.gov.ua/Стахановського міського суду Луганської області - inbox@st.lg.court.gov.ua